2022-04-11

Hazine dolu Türkiye, Amasya / お宝いっぱいのトルコ〜アマスヤ

オスマンジュック
    Ilgaz Dağı'ndan sonra istikametimiz: Amasya.
    Amasya yolunda Osmancık ve Merzifon'a da uğrayarak akşam üzeri Amasya'ya vardık. Akşam, azcık yağmur yağıyordu ama umursamadan nehir kenarını yürüdük: Çünkü buranın gece manzaraları en çok görmek istediğim şeylerden biriydi. Fotoğrafta defalarca görmüştüm ama gerçekte bin kat daha güzeldi. Hafif yağan yağmur da mistik hava katmış, nehir kenarında dizilen evlere, nehre yansıtılan ışıklara hayran kalmayan yoktur.
メルズィフォン

 ウルガズ山に続く目的地はアマスヤ。
 アマスヤに行く途中、オスマンジュックとメルズィフォンにも立ち寄りながら、夕方近くアマスヤに到着しました。晩方、少し雨が降っていましたが、特に気にせずに川べりを散策。なぜならここの夜の眺めこそ、わたしが一番見たいと思っていたもののひとつだったから。写真で何度も見てきましたが、実際のアマスヤはその何千倍も美しかった。やさしく降る雨も神秘的な雰囲気を添え、川沿いに並ぶ家々、川面に映る光に魅了されない人はいないはずです。

アマスヤ、対岸から時計塔を臨む

アマスヤの川沿いの古い家々

水面に映る光が美しい

    Ertesi sabah, tekrar nehir kenarına. Aynı yer ama önceki geceden tamamen farklı hava oluşmuş, sabah sis içinde bulunan evler de gerçek değilmiş gibi, sanki masalın içine kaybolmuş gibi hissi verdi bana. 
    Kıral Kaya Mezarları hem kendisi hem de oradan görünen manzaralar pek güzeldi. Şehir içinde Sabuncuoğlu Şerefeddin Darüşşifası, Seyh Hamdullah Yazı Tarihi ve Husn-i Hat Müzesi gibi yerler de gezip öğleden sonra Harşena Kalesi'ne çıkıp gün batımına yakın saatlerine kadar orada kaldık. 
 翌日の朝、再び川沿いへ。同じ場所ですが、前の日の晩とはまったく異なる雰囲気。朝霧のなかに煙る家々も現実ではないかのような、まるで物語の中に迷い込んだかのような気さえしました。
 王様の巌窟墓は、そのものも、そこから見える眺めも素晴らしかった。街中ではサブンジュオールの病院跡の博物館、文字とイスラム書道のミュージアムなどをめぐり、午後からはアマスヤのハルシェナ城へ登り、日が沈む頃までそこで楽しみました。

巌窟墓から見るアマスヤの街

昼間の川沿いの街

    Bu arada Amasya'da kaldığımız yer, Çifte Konak adlı bir butik oteldi. Restore edilmiş eski konak, hoşumuza gitti. Eğer tekrar Amasya'ya gidebilirsek yine burada kalırız. 
 ところで、アマスヤで滞在したのは Cift Konak / チフト・コナックという名前のブティックホテル。改修された古い宿は、わたしたちのお気に入りになりました。もう一度アマスヤに行くことができたら、またここに泊まりたいなぁ。

城からの眺め


城自体はこんな感じ

Gezme tarihi: 5 - 6 Ocak 2021 / 訪問日:2021年1月5〜6日

No comments:

Post a Comment