2016-12-10

Sabah Oldu, Şafak Olmadı. / 朝になっても夜は明けず。

    Normalde Türkiye'de ''Yaz Saati'' uygulanıyordu ve Avrupa ülkeleri gibi Mart'ın son Pazar gününde 1 saat ileri alınıyordu ve Ekim'in son Pazar gününde ise 1 saat geri alınıyordu (VE NORMALE dönüyordu). 
 通常、トルコでは“サマータイム”が採用されており、ヨーロッパの国々のように3月の最終日曜日に時計が1時間進められ、10月の最終日曜日に時計が1時間戻されていました(そして、通常時間に戻っていました)。

    Ben bu ''Yaz Saati Uygulaması''nın çok faydalı olduğunu düşünmüyorum, hatta karşıyım ve bütün yıl aynı saat uygulanmasını istiyorum ama NORMAL SAATte yaşamak istiyorum!
 わたしは、この“サマータイム”がそれほど効果的だとは考えていません。それどころか反対です。だから1年じゅう同じ時間が採用されて欲しいと思っています、が通常時間で暮らしたいのです。

    Bu sene Türkiye'de bir karar alındı ve bütün yıl aynı saat uygulanıyor ama ''YAZ SAATİ'' olarak. Türkiye'nin normal saati GMT +2'dir. Ama yaz saati devem edildiği için GMT +3 saatinde yaşıyoruz. Türkiye büyük ülkedir, Amerika gibi batı ve doğuda farklı saat uygulanması düşünülebilir ama bu ayrı konu.
 今年、トルコである決定がなされ、1年じゅう同じ時間が採用されています。けれどサマータイムとして! トルコの通常時間はグリニッジ標準時+2時間。けれど、サマータイムが継続されているためグリニッジ標準時+3時間でわたしたちは暮らしているのです。トルコは大きな国で、アメリカのように西と東で異なる時間の採用も考えられますが、それはまた別の話。

    Benim demek istediğim, bu yaz saati ile yaşamanın saçmalığı. Sabah oluyor ama güneş ta nerede? Ortam kapkaranlık. Sabah 6'da kalkamıyorum güneş çıkmadığı için, ortam aydınlanmadığı için. Yine de zorla yataktan kalkıyorum ama 7'de hala karanlık. 8'de doğu tarafından hafifçe aydınlık geliyor ama daha güneş görünmüyor. Mesela bugün 10 Aralık'ta saat 9'da anca dağdan güneş göründü fakat evimiz güneş görene kadar 1 saate yakın bekledi, saat 10'da anca pencereden güneş geldi. *1. fotoğraf bugün sabah 9:07'de, 2. ise bugün sabah 9:06'da çekilmiştir.
 わたしが言いたいのは、このサマータイムで暮らすことのデタラメさ。朝になっているのに太陽は一体どこに? 周りは真っ暗闇です。朝6時に起きられないのです、太陽が顔を出さないから、明るくならないから。それでも無理やりベッドから起きるのですが、7時になってもまだ暗い。8時になって東の方がなんとなく明るくなってくるけれど、まだ太陽は見えません。たとえば、きょう。12月10日は朝9時にやっと山の端から太陽が顔を出しました。けれど、家に陽が当たるまで1時間近くかかり、10時になってやっと窓から陽が射しました。※1枚目の写真は今朝9時7分に、2枚目は9時6分に撮影。

    Biyolojik saat diye bir şey var: tüm yaratıklar (hatta şöyle diyeyim artık ''Allah'ın tüm yaratıkları'') bu biyolojik saate bağlıdır. Yani bunu doğaya bağlıdır da denebilir. Ama şu an yaz saati devam edildiği için biz doğaya aykırı bir duruma düşmüş bulunmaktayız! Bu saçmalıktan kaçmak için NORMAL SAATe dönmek istiyorum! Ne olur lütfen! diyorum, NORMAL SAATe dönelim!
 体内時計/概日リズムってものがあります:すべての生物は(さらにこう言いましょう「アッラーの生みだしたすべての生き物たち」は)この体内時計に依って生きています。つまり、自然に属している、と言えるのです。けれど、いまもサマータイムが継続されているため、わたしたちは自然に反した状態に陥っているのです! こんなデタラメから逃れるために、私は通常時間に戻りたいのです。どうかお願いです、通常時間に戻りましょう!

    Tabi biraz daha sabıredersek ekinoks gelecek (bu sene 21 Aralık, yani 11 gün sonra) ve yavaş yavaş gün uzayacak ama bu saçmalığını unutmayacağım! Bizi doğadan aykırı tutan bu sisteme kesinlikle ''HAYIR'' diyorum. * Soldaki fotoğraf, 28 Kasım sabah 7:58'de çekilmişti.
 もちろん、もう少し我慢すれば冬至到来(今年は12月21日、11日後)、次第に日が長くなってきますが、私はこのデタラメさを忘れません! わたしたちを自然からひきはなすこのシステムには絶対に「ノー!」なのです。※左の写真は11月28日朝7時58分に撮影。

No comments:

Post a Comment