2009-05-12

Sürpriz haberler / ニュースにビックリ

2009.05.12

 Bu sabah Radikal Gazetesi'nin web sayfasını görünce hayrete düşürdüm. Baş sayfasında ''Japonya'da politika böyle yapılıyor'' diye Muharefet lideri olan İçiro Ozawa'nın istifa ettiğini yazmışlar...
 今朝、ラディカル紙のウェブページを見てビックリしました。トップページに「日本で、政治はこんなふうに行なわれる」と野党(民主党)のリーダー、小沢一郎が辞任したと書いていました。

 Allahallah Türkiye'de de o kadar büyük haber olarak tanıtırıyorlar çok şaşırdım. (Bana göre, İçiro Ozawa'nın ABD'ye karşı çıktığı için suçlandı. Aslında onun sekreterinin siyasi finansman kanunu suçlu değildi, aynı şey yapan iktidar partisinin politikacılar hiç tutuklanmadılar. Niye??? Hadi bakalım, gelecek genel seçimler, biz vatandaşımız için büyük sınav olacak!!)
 ありゃー!? トルコでもそれほど大きなニュースとして紹介されているなんて、めちゃ驚き。(わたしは、小沢一郎はアメリカに反抗したために糾弾されたのだと思っています。実際、彼の秘書の政治資金運用法は間違っていない。同じことをしている与党の議員たちは、まったく捕まえられていないし。なんで? まぁ、見てみましょう。次の総選挙は、わたしたち国民にとって大きな試験になります)


 Ve bir sonraki haber de sürpriz oldu.
 そして、その次のニュースもビックリでした。
 
 ''Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara Japon Sumo güreşçilerine meydan okudu.''
 「クルクプナルの総合チャンピオン、レジェップ・カラが日本の相撲レスラーに挑戦状を叩き付けた」

 Ne diyorsunuz???
 Tamam, anlıyorum şimdiye kadar ata sporu olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni yeterince tanıtamadığınızı ama niye sumo güreşcileriyle maç yapmak istiyorsunuz???
 何???
 いや、分かりますよ、これまで伝統スポーツのクルクプナル・オイル・レスリングが充分に宣伝できなかったということは。でも、どうして相撲レスラーと試合をしたいと思うの?

 Ben Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne saygı gösteriyorum. Çok önemli geleneksel spordur. 648 yıldır süren spor, sanırım KYG (Kırkpınar Yağlı Güreşleri)'nden başka hiçbir şey yok. Ben şimdiye kadar hiçbir kez izleyemedim KYG'ni de bir gün mutlaka görmek istiyorum. Ama pehlivanlarla Sumo güreşçileri'nin maçları asla izlemek istemiyorum. Çünkü KYG ve Sumo, ikisi de geleneksel spor ve kökü galiba aynı da hem kuralları farklı hem de sporcuların vucut yapıları farklı.
 クルクプナル・オイル・レスリングはリスペクトしてますよ。とても大切な伝統的なスポーツだもの。648年ものあいだ続くスポーツなんて、思うにクルクプナル以外にはないでしょう。わたしは、これまでクルクプナルを見たことがないけれど、いつか、ぜったいに見たいと思っています。けれど、クルクプナルのチャンピオンたちと、相撲の関取たちの試合なんて、まったく見たくありません。だって、クルクプナルと相撲は、ともに伝統的なスポーツで、ルーツは同じかもしれないけれど、ルールも違うし、競技者の体の作りだって違うんだから。

 Başka daha iyi fikrinizi yok muydu KYG'ni tanıtmak için...?
 他に、もっと良いアイデアはなかったのでしょうか? クルクプナル宣伝のために。


 Sanırım, Sayın Recep Kara, sadece Edirne Vadisinin önerisine cevap vermiş. Yani gerçekten öyle düşündüğüne inanmak istemiyorum. Üstelik eğer KYG'nde KYG'nin kurallarında Sumo güreşçini yenerseniz ne fayda var? Hiçbir şey olamadığnı biliyor ya Sayın Recep Kara ise... değil mi?
 きっと、レジェップ・カラ氏は、ただエディルネ県知事の提案に応えただけで、本当にそんなふうに思っていたとは信じたくありません。それに、もしクルクプナルで、そのルールで相撲の関取を負かしたとして、どんな効果があると? 何にもないって、知っているでしょう、レジェップ・カラ氏も。


 Evet, şaka yaptılar, öyle öyle... öyel olmalı. Biraz fazla ciddiye almışım...
 いや冗談ですよね。そうそう、そうに違いない。ちょっと真面目に取りすぎました、わたし。;-)

No comments:

Post a Comment