2009-06-01

Yağmur / 雨

2009.06.01 (31 Mayıs günlüğüm)

 Bugünkü hava biraz bulutlu diye hissediyordum, şimdi aniden gök gürlemesinin sesinle yağmur oldu. Saat 14.00 cıvarında yağmaya başadı ve şimdi 30 dakika geçti. Yavaş yavaş gök ışıyor ve yağmur da biraz zayıflanıyor. Birazdan önce eğer şemsiye elimde bulunduysa yüzde yüz çok ıslandım şimdi şemsiyeyle kendimi kurtarbilirim yağmurdan.
 きょうは、朝から曇りがち……と思っていたら、突然雷の音とともに、すごい大雨になりました。2時過ぎから降り出して、いま30分くらいたったところ。空も徐々に明るくなり、若干雨の勢いは治まってきました。さっきまでは、たとえ傘をさしていてもずぶ濡れ指数100%という感じでしたが、いまなら傘でなんとかいけそうです。

 Önce fotoğraflara bakınız.
 Dairenin penceresinden görünüştür. Yalnız oluk bozulmuş olduğundan dolayı değil, oradan yağmur doya doya akıyordu. Karşıdaki binanın artında yağmurdan kaçan çok kişi sığınmaktaydı.
 まずは写真を見てください。
 アパートの窓から。雨樋が壊れている、ってのもあるんですが、樋から雨がドバドバッと。前のビルの軒下には、何人も雨宿り中でした。

  Yolun kenarında nehir gibi su akıyordu. Böyle çok yağırken cesaretle(?) şemsiyesiz yürüyen bir adam. Tabii ki nehire düşmüş gibi çok ıslandı.
 道路の端を小川のように水が流れています。この大雨のなか、勇敢にも傘なしで歩く男性1人。もちろん、川に落ちたようにずぶ濡れです。

 Diğer caddesindeki kenar ise nehir halindeydi. Sağdaki yol, iniş olduğundan o tarafa doya doya su akıp gidiyordu.
 こちらも道路の脇が小川状態。右手からの道が坂道になっているので、この方向にもどっくどっくと水が流れていっています。

 と、書いているあいだに随分小雨になりました。窓を開けても、もう大丈夫。道ゆく車はまだ水を裂いて走っている……という音ですが、そういう車が跳ねる水たまりさえ気にかければ通りを歩いても大丈夫そう。
 Böyle yazdığımda yağmur oldukça zayfılanmış. Pencereyi açarsam hiç sorun yok oldu. Yola çıkan arabalar hala suyu yırtarak gidiyor gibi de böyle arabadan gelen suya dikkat ederse yola çıkabilir.

 アンカラ人に言わせると、この季節になるともう雨は降らず、カラカラッとした気持ちの良い天気が続くそうなのですが。まぁ、2年前の水不足を思えば「天の恵み」と感じるわたしです(でも、アンカラ人はもう降らなくて良い、と思っているよう)。
 Ankaralılar göre şimdi yağmur mevsini değil pırlı pırlı parlayan güneş mevsiniymiş... Bence bu doğadan armağandır 2 sene önceki susuzluğunu düşünürsem. (aksine Ankaralılar yeter artık diye düşünüyormuşlar.)

 きのうは、突然お友達のお家におジャマすることになり、そのまま晩ご飯までご馳走になってきました。おいしかった〜♪

No comments:

Post a Comment