2009-06-09

Konuşma sınavı / スピーキングのテスト

2009.06.09

 Türkiye'ye geldim geleli yaklaşık 3 hafta geçti ve dil okuluna girdim gireli 2 hafta oldu. Daha önceden, yani artık 2-3 ay burada kaldığım gibi hissediyorum ama doğrusu yalnız 2-3 hafta geçti.
 トルコにやってきて約3週間が過ぎ、語学学校へ入学してから2週間が経ちました。もっと前から、つまりもう2〜3ヶ月ここにいるような気分ですが、実際はまだ2〜3週間です。

 Bugün ''Orta Türkçe'' sertifikasını almak için sınava girdim. Sınavın 10 Haziranda olacağını zannettiğimden dün ''Yarın konuşma sınavı olacak'' diye söylendiğine çok şaşırdım. Ama yapabileceğim hiçbir şey yok ki.. arkadaşımı çağırıp kafede sohbet ettik, sonra onun eşi de bize katılıp akşam yemeğine çıktık.
 きょう、中級トルコ語の修了証明書をもらうための試験を受けました。試験は6月10日になると思っていたので、昨日「明日はスピーキングのテストがあります」と言われて、すごく戸惑いました。とはいえ、できることもなく、友だちを誘ってカフェでおしゃべりし、そのあと彼女の旦那さまも加わって晩ご飯を食べに出かけてしまいました。

 Tamam, sınav nasıl geçti? Bilmiyorum. Sadece o kadar iyi konuşamadığımı anlıyorum. Yarın okuma, dinleme ve yazma sınav olacak. Daha sonra sonucumu belirtilecek. Az not olsa bile geçebilersem hiç sorun yok ama... Zaten konuşma pratiği yapmak için zaman gerekir. Buraya geldim geleli 3 haftadır. 3 hafta içinde konuşma gücümü geriştiremem ki... (evet, bahanedir... kusura bakmayın...)
 それで、試験はどうだったのか? 分かりません。ただ、それほど上手に喋れなかったのは分かっています。明日は読解、聴解、そして作文のテストがあります。その後、結果が明らかになります。点数が悪くてもパスできれば問題なし、ですが……。もともとスピーキングの練習をするためには時間が必要。ここに来て3週間だし、3週間でスピーキング能力を上げることはできません(はい、言い訳です。すみません)。

 Neyse!! Konuşma sınavı bitti, yarın başka sınavları var. Bugüne kadar bol bol pratik yaptık ve evde kompozisyon da çok yazdım. Eğer sınavdan geçemezsem üzüleceğim de bir bakıma da doğal olduğunu söyleyebilirim. Tekrar aynı kursta okumalıysam sıkılacağım ama okumazsam sınava giremem. Aa.. Allah beni kurtarsın!! (Müsülman değilsem olmaz mı?)
 とにかく、スピーキングのテストはおしまい。明日、別の試験があります。きょうまでたくさん練習してきたし、家でも作文をたくさん書きました。もし、試験にパスできなかったら悲しむけど、ある意味では当然とも言えます。また同じコースで勉強することになったらイヤになるだろうけど、勉強しなきゃ試験をを受けられない。あぁ〜、神よ我を救いたまえっ!(ムスリムじゃなかったらダメかな?)

 Şimdi herşeye dua etmek istiyorum. Sayın okurlar, benim için siz de dua edebilir misiniz?
 いまは、何にでも拝みたい気持ち。親愛なる読者のみなさん、わたしのために、あなたもお願いしてくれませんか? m(_ _;)m

3 comments:

  1. Tabii ki dua ederiz canım! Sen de o ifadeleri ve duaları tabii kullanabilirsin! Kapımız herkese açık ne de olsa:)
    Inşallah geçersin sınavlarını!
    一生懸命頑張ってください!

    ReplyDelete
  2. スピーキングテストが9日だろうが10日だろうがそんなに変わりないんじゃないの?1日ちがいで劇的な変化はないだろうし。目的意識を高く持ち、日々の惰性に流されないようにね。自戒も込めましてコメントいたします。

    ReplyDelete
  3. Çiğdem'e
    Teşekkürler, canım. Galiba senin dua ettiğin için... devamı, bugünkü blogumda okuyabilirsin.
    はい、一生懸命がんばりました。ありがとうね♪

    ontwerpさんへ
    はい、そうです。1日の違いではなんの劇的な変化もありえるわけなく。
    でもさぁ〜、気分的に違うじゃん。
    と言いつつも、戒めの言葉、しかと受け止めました。
    どんな状況になろうとも、「トルコ語を学びにきたのだ」ということを
    忘れることなく、日々精進いたします。拝。

    ReplyDelete